Op 28 maart was de officiële opening van het seizoen van de Oosterschelde kreeft. Het seizoen loopt tot 15 juli 2019. Na deze datum is het seizoen gesloten en mag er niet meer op de kreeft worden gevist.
Vooorafgaand aan de start van het seizoen werd een persreis georganiseerd. En ik was één van de gelukkigen die een uitnodiging kreeg. 2 dagen genieten van ons mooie Zeeland. Hieronder heb ik deze 2 dagen in een fotoverslag weergegeven.
Woensdag 27 maart werden we ontvangen op park de Julianahoeve. Op dit prachtige park,onder aan de duinen van Renesse, is het heerlijk vertoeven.
Hier een sfeerplaatje van onze lodge. Dit luxe verblijf met riante woonkamer, 2 badkamers, en zes slaapplaatsen deelde ik met mijn vriendin Martine ook bekend als Zeeuwzefoodie.
Uitzicht vanuit de lodge
Indoor speeltuin
Het mooie zwembad van de Julianahoeve
Plein Julianahoeve
Renesse, na het inchecken op de Julianahoeve waren we de rest van de dag te gast in Renesse. Renesse ondergaat momenteel een ware metamorfose. Hierover kan je alles lezen in het masterplan Renesse.
Onze eerste stop was bij vishande De Marlijn. Hier hebben we hun heerlijke visspecialiteiten geproefd.
De lunch werd verzorgd door het team van restaurant De Wig. We hebben genoten van een geweldig menu:
Scheermes, peterselie, Granny Smith appel (amuse)
***
Tartaar van tonijn met crème van basilicum, bereidingen van bloedsinaasappel, vinaigrette van Sisho en vintage soya
***
Hollands zuiglam, morille, bonen, jus 1001 nacht
Bezoek aan slagerij Tholhuijsen
Fletcher landgoed hotel Renesse
Strandpaviljoen Zuid Zuid West
Het diner werd verzorgd door het team van strandpaviljoen Zuid Zuid West. Een toplocatie aan het strand van Renesse. We werden verrast met een kaasfondue met allerlei bijpassende bieren. Je zou deze combinatie misschien niet zo snel verwachten. Maar voor de echte (speciaal) bierliefhebber, is het een echte aanrader. Mijn voorkeur blijft toch een goed glas wijn. Wat natuurlijk ook aanwezig was.
Dag 2
28 maart 2019 opening seizoen Oosterschelde kreeft.
Haven van Zierikzee
Oesters geserveerd aan boord van De Frisia.
De eerste kreeft wordt getoond
Dress to impress. Deze meneer was geheel in stijl gekleed.
Hier is hij dan. De eerste kreeft.
Bron: oosterscheldekreeft.nl
De Oosterscheldekreeft is een bijzonder en uniek ‘product’ uit de Oosterschelde. Uit wetenschappelijk onderzoek is gebleken, dat door de afwijkende DNA structuur ten opzichte van de overige kreeften uit de wereld, de Oosterscheldekreeft een fijnere en zachtere smaak heeft.
Bovendien staat de versheid van de Oosterscheldekreeft (rechtstreeks uit de Oosterschelde naar de restaurants) garant voor een hoogwaardig kwalitatief product. Verder kenmerkt de Oosterscheldekreeft zich door de duurzame visserijmethode.
De mannen van Auberge des Moules
Ronald Koeman veilt de eerste Oosterscheldekreeft voor de stichting Support Casper. Een stichting die zich inzet voor onderzoek naar alvleesklierkanker.
De krewft
De kreeft heeft het recordbedrag van € 50.000 opgebracht.
Trots op ons mooie Zeeland
Wil je na het lezen van dit verslag ook de Oosterschelde kreeft proeven. Dan is dat natuurlijk mogelijk. De deelnemende restaurants van de Kring van Oosterscheldekreeft serveren elk hun eigen driegangenmenu voor de vaste prijs van € 64,95. Zie ook www.oosterscheldekreeft.nl.