Voor de havermoutlaag
• 50 gram havermout en 75 gram granola (aardbei matcha)
• 75 gram havermoutmeel
• 120 ml gesmolten kokosolie
Vulling
• 140 gram pure chocolade (ik nam de meest pure van Australian)
• 120 ml tahini
• Flinke scheut caramelsiroop (of een andere siroop naar keuze, bijv agave, honing etc)
Mix de havermout, granola met de kokosolie. En schep 3/4 van het mengsel in een vierkant bakje bekleed metbakpapier. Druk het goed aan met de bolle kant van een lepel.
Zet dit 20 minuten in de koelkast.
Smelt de chocolade au bain marie of in de magnetron. Roer de tahini en de siroop erdoorheen. Voeg een snuf zeezout toe.
Giet het chocolademengsel over de havermout/granola bodem. Strijk dit glad met een lepel.
Zet een half uurtje in de koelkast.
Doe dan de rest van het overgebleven haveroutmengsel eroverheen en zet het geheel weer in de koelkast. Na een uurtje kan je er brokken van snijden. De chocolade heeft dan een fudge achtige structuur.
Een perfect tussendoortje ♡