Pizza, alleen de geur al….hier zijn we dol op pizza. Ik maak de bodem eigenlijk nooit zelf. Maar op pinterest vond ik verschillende bodems, die niet hoeven te rijzen. Deze pizza’s zijn op basis van yoghurt of karnemelk. Dat wilde ik ook proberen. En wat is dit supersimpel zeg ! En mijn bodem lukte ook in één keer. Dat is ook niet altijd het geval bij mijn baksels. Ik koos voor een (magere) yoghurtvariant.

Wat heb je nodig :

450 gram bloem

1 theelepel baking soda

• flinke snuf zeezout

1 lepel gedroogde Italiaanse kruiden

300 ml magere yoghurt

Verwarm de oven voor op 200 graden.

Voeg alle ingrediënten bij elkaar. Eerst roeren en kneed er daarna een elastisch deeg van. Maak hier een bal van.

Bekleed een bakplaat met bakpapier en rol je deegbal uit tot een platte lap.

Nu kan je de pizzabodem beleggen.

Omdat ik dol ben op artisjok koos ik voor een pizza met artisjok, blauwe bessen, druiven, tomaat, ui, geitenkaas en wat avocadospread (dit had ik nog staan).

Bak de pizza in ongeveer 25 minuten af. De randen moeten goudbruin zijn. Mijn bodem was nogal dik. Dan moet hij iets langer.

Lekker met wat verse rucola erover ♡