Matcha was hip en is hip. Maar wat is het nu precies.
Matcha is een poedervormige thee en wordt dan ook anders genuttigd dan thee met losse bladeren of theezakjes. Het poeder wordt snel opgelost in een vloeistof zoals water of melk.
Er worden allerlei gezondheidsvoordelen aan matchapoeder toegedicht.
Ik heb een paar voordelen opgesomd.
Matcha:
• zit bomvol antioxidanten
• boost je metabolisme
• geeft je lijf een natuurlijke detox
• is rijk aan vezels en vitamines
• kan helpen je cholesterol te verlagen
En dit is nog maar het topje van de gezondheidsijsberg. Dus ik bedacht me dat ik toch maar weer aan de matcha moet. Ik maakte er een heerlijk drankje mee. Witte chocolademelk met matcha.
Eerst doe je wat warm water (ongeveer 75 graden) in een bakje. Hier meng je de matchathee (1 theelepel) mee. Zo krijg je geen klontjes. Je hebt hier zelfs speciale setjes voor om de matcha mee te kloppen
Zet je thee even opzij.
Verwarm wat amandelmelk in een pannetje. Voeg hier wat blokjes witte chocolade aan toe. Laat het op laag vuur oplossen tot je romige chocolademelk overhoudt. Schenk een bodem thee in een glas en schenk dan de witte chocolademelk erbij.
Ik vind het warm heerlijk.
TIP ! In de zomer laat je het afkoelen en schenk je het op ijs voor een heerlijke “iced latte”.