Moederdagcake

Moederdag staat voor de deur. In samenwerking met Optimel maakte ik deze moederdagcake. En deze is echt heerlijk !

Een combi van goud (yoghurt 0% vet) en een beetje fout ( suiker en roomboter)…. maar op moederdag mag dat….op andere dagen trouwens ook. Als je maar geen hele cake per dag eet.

Ik maak graag een cake op basis van yoghurt. Ik vind de structuur zo lekker.

Voor de moederdagcake gebruikte ik de Optimel Griekse stijl yoghurt met vanille. Juist die vleug vanille is zoooo lekker in de cake.

Wat heb je nodig :

150 gram gesmolten boter

125 gram suiker

150 gram Optimel Griekse stijl yoghurt vanille

225 gram zelfrijzend bakmeel

2 eieren

Blauwe bessen

Vers fruit naar keuze

Bloemen om te garneren.

Verwarm de oven voor op 160 graden.

Mix de suiker met de eieren en de yoghurt.

Klop daarna het bakmeel erdoorheen.

Spatel als laatste de blauwe bessen.

Doe het beslag in een cakevorm. Ik koos deze keer voor een kleine taartvorm, omdat ik ” the looks ” van een mooie taart wilde.

Bak de cake in ongeveer 60 minuten klaar. Controleer vanaf 50 min of hij al gaar is door middel van een prikker erin te steken. Als deze schoon eruit komt, is je cake gaar.

Laat de cake afkoelen en garneer het geheel daarna met bloemen en vers fruit ♡

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.