Rabarber crumble koek

Het rabarber seizoen is aangebroken. En omdat ik graag met producten uit het seizoen kook en bak, maakte ik deze rabarber crumble koek.

Je begint eerst met het maken van rabarbercompote.

Snijd de rabarber in stukjes

Kook de rabarber ongeveer 10 minuten op laag vuur in een klein laagje water in een pan met deksel

De rabarber is gaar wanneer hij uit elkaar begint te vallen

Zet het vuur laag en voeg suiker of eventueel kaneel of andere kruiden toe naar smaak

Begin nu met het deeg. Ik nam voor de bodem:

250 gram bloem

125 gram roomboter

75 gram rietsuiker

1 ei

1 snufje zout

Verwarm de oven voor op 200 graden.

Doe de ingrediënten bij elkaar en maak er een mooi deeg van.

Bekleed een bakblik met bakpapier en rol hierover het deeg uit tot een platte koek.

Doe dan een laag rabarbercompote op de bodem.

En bestrooi deze laag met crumble.

De crumble maakte ik van een paar koude blokjes boter, bloem en muesli. Mix wat bloem en muesli met boter tot er klontjes ontstaan. Strooi dit over de rabarber.

Bak de koek af in ongeveer 20 minuutjes. Kijk af en toe even of het al mooi goudbruin is. Dan is hij namelijk klaar. Dit kan per oven iets verschillen. Snij de koek voorzichtig als deze nog lauwwarm is, dan breekt hij minder snel en kan je mooie rechthoeken snijden.


Laat me weten wat jullie ervan vinden ! ♡

Advertenties

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.