Tholen…mijn thuis

Tholen, mijn eiland…

Als blogger word ik regelmatig uitgenodigd voor leuke events en af en toe een bloggerstripje. Maar deze keer was de uitnodiging wel heel bijzonder. Twee dagen vertoeven op en het ontdekken van het eiland waar ik geboren en inmiddels weer getogen ben.
En wat heeft het me verrast. Tholen is een stukje Zeeland wat naar mijn idee nog niet helemaal ontdekt is.
Met bruggen verbonden aan het Brabantse Land en omringd door Het Krammer en de Oosterschelde. Voorzien van uitgestrekte polders, mooie schorren en fijne dorpen. Pleisterplaats voor vele watervogels en thuisbasis van menig haas en ree.

Op ontdekking…
Daar ging ik dan, op naar Poortvliet. Hier brachten we een bezoek aan Landschapscamping Kruytenburg. Deze camping, gelegen in het groen, straalt rust en ruimte uit. Er zijn 75 kampeerplaatsen maar er kan ook een chalet gehuurd worden. Bij de camping ligt een prachtige kruidentuin. Momenteel zijn er zo’n 500 in- en uitheemse keuken- en medicinale kruiden, 50 verschillende soorten vergeten groenten, exotische planten en een amandel- en kakiboom te bewonderen (bron kruytenburg.nl).

Voorzien van huurfietsen gingen we op weg naar Sint Maartensdijk. Naast het voormalige stadshuis is sinds kort het Wegwijslokaal te vinden. Hier vind je naast talloze informatie over het eiland ook (h)eerlijke streekproducten en de mooiste cadeautjes met een Zeeuwze touch.

Tholen verken je het beste op de fiets, lees ik her en der. Dat hebben we geweten. In volle vaart, met tegenwind naar Stavenisse. Daar krijg je wel trek van. Over de hobbelende voorstraat, langs het watersnoodhuis, neerploffen op het heerlijke terras van het Pakhuys. En wat een uitzicht.
Voorzien van een wijntje en een heerlijke lunchplank “proeverij van vis” genoten wij van zon, uitzichten en vooral gezelligheid met elkaar.

Streekveiling Sint Annaland

Wist je dat Sint Annaland de enige aardappelveiling heeft, die in Nederland te vinden is ? Ik wist het niet.

Vandaag de dag kan je hier ook streekproducten bij afslag kopen. En hoe leuk is dat. Je kan hierbij denken aan aardappelen, mosterd, likeuren, babbelaars, Thoolse vis en ga zo maar door.
In de maanden juli en augustus is de streekveiling elke woensdag open ( om 11u en om 14u)

Chaletpark Krabbenkreek

Gelegen aan de rand van het dorp Sint-Annaland vind je Chaletparck Krabbenkreek. Hier bevond zich het verblijf voor de nacht en konden we ons even opfrissen.

Bij het park ligt een heerlijk strandje. Sint-Annaland heeft een mooie haven, supermarkt en fijne terrasjes. In de omgeving zijn ook prachtige fiets- en wandelroutes te vinden. In de haven kan je een zeilboot huren, mee op zeehondensafari of heerlijk eten.

Die avond waren we te gast bij Buutengaets voor een diner. Verwend met heerlijke streekproducten sloten we de avond af.

Dag 2
Na een heerlijk ontbijt bij Brasserie De Deu-braek gingen we die dag op pad met een Solex.

Dit was echt genieten, over smalle landweggetjes, langs bloemendijken en langs het water reden we naar een van de schorren waar het mooie eiland rijk aan is.
Hier hadden we een ontmoeting met Lenie Ponse, zij leerde ons vanalles over zeewieren en had een geweldige zeewierenproeverij voor ons geregeld. Als je Lenie eenmaal hebt ontmoet, ben je fan voor het leven. Ik zeg Lenie for Burgemeester.

Na het inleveren van de Solex gingen we met de auto op weg naar Oud-Vossemeer. In dit dorpje liggen de roots van de Amerikaanse presidenten Roosevelt. Hier weten ze bij Het Huys Van Roosevelt alles van. Dit was dan ook de plaats waar we aanschoven voor een fantastische lunch.

Deze tweede en laatste dag sloten we af met een bezoek aan Tholen. Een kleine stadswandeling gaf ons een mooi beeld van het kleine stadje.

Voor de laatste keer deze dagen schoven we aan voor een hapje en een drankje. Hart van Tholen had een heerlijke borrel voor ons verzorgd. Hier konden we nog even nagenieten en bijkletsen.

Moe en voldaan kwam de dag ten einde. Ik voelde me trots dat ik mag zeggen, hier liggen mijn roots. Dit is mijn thuis ♡

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.