Yin on the rocks

Een aantal weken geleden bezocht ik mijn eerste yoga event. Iets wat al heel lang op mijn verlanglijstje stond. Ik werd uitgenodigd door Lotte met de vraag of ik wat mooie plaatjes van het event wilde maken en of ik wilde deelnemen. Hier zei ik geen nee tegen.

Zaterdag 29 juni was het dan zo ver. Al vroeg vertrok ik die dag naar Bergharen. Rijdend van de kust naar een groen stukje Nederland kwam ik aan in een prachtig dorp. Aan de rand van het dorp lag de mooie locatie, waar het event die dag plaatsvond.

Na een hartelijke begroeting gingen we aan de slag. De opening van de dag werd gedaan in de mooie tuin. Heerlijk met je voeten in het nog koele gras. Het gekwetter van de vogeltjes. De stilte….

Ik voelde me meteen thuis. Niets hoeft alles mag was de boodschap. Vrij over je eigen doen en laten. Doen wat jij fijn vindt en wat bij je past.

Tijdens deze eerste sessie mochten we allemaal een kaart pakken die aangaf wat op dat moment bij je past.

Ongelofelijk maar waar, ik pakte de onderstaande kaart. Hier moest ik wel even om glimlachen. Degenen die me kennen weten dat ik al jaren recepten ontwikkel en aan foodfotografie doe. En wat pak ik…

Daarna volgde een heerlijke yin yogasessie op een mooie plek, verscholen in het bos.

Yin yoga is een langzame vorm van yoga. Deze bestaat uit het uitvoeren van een aantal houdingen. Deze worden een aantal minuten vastgehouden (3 tot 5 minuten). Op deze manier wordt het bindweefsel langzaam gerekt. Zo wordt er ruimte gecreëerd in het bindweefsel en in de gewrichten. Bindweefsel ondersteund, verbindt en beschermd onze organen en geeft het lichaam structuur (bron Wikipedia)

Na deze inspirerende en rustgevende ochtend wandelden we in stilte terug naar de lokatie voor de lunch.

En wat voor lunch….de lunch bevatte onder andere gazpacho, broodsalade, verschillende soorten kazen, pana cotta. Eigenlijk te veel om op te noemen.

Na de lunch hadden we een uurtje vrije tijd en kon je genieten van de prachtige tuin. Er waren leesboeken, fijne zitjes om je terug te trekken en een zwembad waar je af kon koelen.

Daarna begon het spannende gedeelte van de dag. De Wim Hofman methode ofwel het nemen van een ijsbad. Vanwege omstandigheden kon ik hier helaas niet bij aanwezig zijn.

De Wim Hof Methode is een methode die ademhalingsoefeningen, koudetraining en mindset combineert.

De mehode begint met de ademhaling. Door een goede ademhaling ben je langer in staat om je ademhaling langer in te houden en kan je bewust contact maken met je hart, autonome zenuwstelsel en immuunsysteen. Ook heeft het een positieve werking op je bloedcirculatie.

Na ademhalingsoefeningen en medidatieoefeningen is je lichaam voorbereid om de confrontatie met de kou aan te gaan.

Onder professionele begeleiding van, Wim Hof instructeur, Rob Bartels mocht je deze dag een ijsbad nemen. Vooraf krijg je per mail instructies om hier naar toe te werken.

Reviews:

De kennis en passie van Rob zorgt voor een inspirerende en mooie ervaring.
Hij zorgt voor een fijne omgeving en sfeer waar je in je eigen tempo de ademhalingsoefeningen en het ijsbad kan beleven.
Ik kijk al uit naar het vervolg. ~ igor

Rob is een uitstekend instructor. Geeft goede uitleg, stem af met de groep en gaat zeer respectvol om met grenzen van deelnemers. Een aanrader! ~ Paul

Kortom, deze dag draait om jou. Wil jij deze of een andere retreat ook ervaren ? Kijk dan voor alle informatie op onderstaande site.

Hartje Yin Yoga Retreats

Dank je wel Lotte & Rob, voor deze mooie dag ♡

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.