
Japanse pannenkoekjes 癩
Deze pannenkoeken zijn dik en fluffy, maar vergen wel wat bakgeduld. Op laag vuur laten garen is belangrijk anders zijn ze niet goed vanbinnen.
Wat heb je nodig:
• 250 g bloem
• 3 st eieren
• 175 ml karnemelk
• 50 g suiker
• 1 tl bakpoeder
• 1 tl vanille extract
• Jam
• 1 handje(s) vers fruit naar keuze
• 1 klontje boter
• 1 klein beetje bakspray
Bereidingswijze
• Meng in een beslagkom de eieren, suiker en karnemelk.
• Voeg dan de bloem, het bakpoeder en een paar druppels vanille extract toe.
• Mix alles goed tot er geen klontjes meer in het beslag zitten.
• Spray een kookring in met bakspray. Je kunt de kookring ook invetten met boter.
• Neem een koekenpan en verhit hierin wat boter. Zet hier de kookring op.
• Vul de ring ongeveer ¾ met beslag. Bak de pannenkoek ongeveer 4 minuten op laag vuur.
• Schuif de spatel onder de ring en de pannenkoek. Til deze op, draai de pan om, over de ring en de pannenkoek heen. Draai nu alles snel om, zodat je de andere kant van de pannenkoek kunt bakken.
• Haal na vier minuten de pannenkoek uit de pan en druk hem voorzichtig uit de ring.
• Herhaal dit totdat het beslag op is.
• Maak stapels van 2 à 3 pannenkoeken per persoon. Smeer hier een laagje jam tussen.
Maak het geheel af met vers fruit en eventueel wat verse basilicum.